Безцелен ден и ведра тишина.
Стоя спокойно в центъра на всичко.
В минутката – събрана вечността…
А смисълът – във песента на птичка.
Планински хлад под нощното небе.
И хиляди звезди – а аз съм сам.
Безкрайното пространство ме зове.
Пристъпвам тихичко. Като във храм.
В душата ми се ражда светлина
И влива се в небесното море.
Опитвам се за теб да събера
Частичките от поглед на дете.
И всичко продължава – ден след ден.
Дори и да не вярвам на сълзи.
Ти търсиш себе си, аз търся мен.
Призвание – „Търсачи на мечти“…
© Йордан Илиев Всички права запазени
Много, много ми хареса.