Търсих как да избягам от живота
без да искам или нарочно не живеех.
И тогава се запознах с нея.
Помислих си в началото, че е моето бягство,
но после осъзнах, че е мой покров, покрив и дом...
и не вярвах в това, мислих, че е само миг...
Ох! Сега знам, че не бях прав,
тя не е само миг, но е единствена
и е всеки един миг истински живот...
И чак сега разбрах, че тя е самия живот
преоблечена без дрехи в моята сродна душа
която дойде при мен, представи се за любовта
и ми каза "Не се бяга от мен, не можеш вече! "...
© Николай Всички права запазени