16.11.2008 г., 22:27 ч.

Търся те 

  Поезия » Любовна
1583 0 3

                          Търся те сред мечтите

                          и в детската им чистота.

                          Търся те в сълзите,

                          в капчиците утринна роса.

 

                          Търся те в сиянието на луната,

                          прикрило една вълшебна нощ.

                          Търся те в аромата на цветята,

                          в сладката им нежна мощ.

 

                          Търся те в синьото на небето,

                          там рисувам твоите очи.

                          Търся те по пътя на сърцето,

                          за теб то не спира да гори.

 

                          Търся те сред хора непознати,

                          в безразличието на техните лица.

                          Търся те сред спомени богати

                          на обич, на ласки, на топлина.

 

                          Търся те и плача,

                          като дете, изгубило любима играчка.

                          Търся те в здрача,

                          и сякаш до тебе има само крачка.

 

                          Търся теб, ала намирам разруха,

                          намирам късчета лед от разбита душа,

                          сякаш съдбата за молитвите ми е глуха,

                          сякаш завинаги загубих радостта.

 

                           Но аз ще те търся непрестанно,

                           дори тъгата съвсем да ме сломи

                           и ако някога усетиш онзи трепет,

                           през сълзи моля, и ти ме потърси!

© Виолета Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??