Тюркоазия е вселена мамеща,
свободна и многообещаваща.
Тя в лабиринти не прозира,
тя като вещица развихря се,
сред струйки въздух със метлата,
пътува до отблясъка на светлината.
Разбулва поискани тайни мистични
и пътя тюркоазен разчиства.
Дано погледа залеза на боговете,
в червени, безметежни хоризонти,
където аз ще се оглеждам
в пулсиращите нейни,
синьо-зелени вени...
© Мариола Томова Всички права запазени