14.10.2008 г., 20:07 ч.

Уби ме лесно 

  Поезия
636 0 1
   

Главата крия в сълзи наместо в пясък

и дланите събират гняв и празнота.

Мълчание личи в мен наместо крясък.

Какво си, щом погубваш ме така?

 

 

А моите очи присъда ти чуха,

в своята безумност непоколебима.

Невинността ми слуша, ала глухо...

Не я допусна от страх, че ще ме има.

 

 

Мъртва съм за теб, погреба жива...

в земята тежка, да те скрие от скръбта.

Уби ме лесно, а бях недостижима

от мрамор ти поръча ми вина.

 

 

Но гроба ми не навестяваш. Знаеш,

че минеш ли от там дори веднъж

и в смъртта си мен ще пожелаеш.

Ще вали над мрамора ми твоят дъжд.

 

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??