За мъртвите – само добро
за живите – все тая.
Мъртвият няма да отвърне,
упрекнат във зло,
а живият може да се покае.
Със завист сърцето си храни,
в алчност къпе душата
и гордо пред всички застава,
гневен чака отплата.
Лакомо смила таланта
на твореца, който се бори
в леност да го отпрати,
похотливо да го пребори.
За мъртвите – само добро
за живите – все тая.
© Красимир Георгиев Всички права запазени