Разпадам се със всеки странен звук.
На залези и изгреви потребни,
а уча се да те обичам наизуст.
И любовта погубва своето вълшебство.
Опитвам небетата да подредя.
Аз зная, че са още полуживи.
Но с птиците не мога да летя.
Сънят крилете ми измива.
Разпадам се пред слънцето така
и болката си спомням колко ми прилича.
Сълзите трия в буйната река.
А всеки път раняван съм различно.
Побирам те във себе си едва.
И старите следи тежат ми на душата.
Не искам повече да съм едно с това.
Сега се уча да съм пронизващ вятър.