Уморих се да се боря
с теб, Живот! Да се сражавам
с разни подли, сиви хора,
себе си да съжалявам…
Уморих се да се влюбвам –
все нещастно, все напразно –
да прощавам, да изгубвам
всичко скъпо и прекрасно.
И да търся, уморих се,
четирилистна детелина.
Да поемам слепи рискове.
Да намирам сто причини
да не ме изкарват луда,
че на птиците се смея.
Вече няма да се чудя …
Ей, Живот - ще те живея!
© Нина Чилиянска Всички права запазени