Купуваш евтино мечтите,
търговец – ни добър, ни лош
и на промоция душите.
Обезценени. Три, за грош.
Търгуваш – полети, стремежи
и сам повярвал току-виж,
че с меркантилните копнежи
над простосмъртните летиш.
Продаваш съвест, сухо злато,
в кесията змия държиш
и чакаш онзи миг, когато
и на смъртта си ще платиш.
А тленни сме. Искрица Свише,
на всички нас Творец е дал.
Плати на гроба ти да пише:
Умря търгашът, неживял...
© Надежда Ангелова Всички права запазени