Сред море от панелни блокове
стърчат черни въдици-кранове,
набучили на кука мечти,
на лов за човешки души.
Под тях сюблимно тече
човешки поток по асфалтови вени;
Спорадично зеленеят дробове,
в плен на бетонни ребра,
пушат неволно бензинови пари
а над тях кашлят комини.
Здрачава се. Светват в редичка синапси
по невронната мрежа и
полумъртвият град отваря очи -
в будна кома.
© Доротея Всички права запазени