УСЕЩАНЕ ЗА ЖЕНА
„... Вземи ме в топлото си тяло.
Тъй, както прави го Жена..."
„Годишнина" на Пламен Парнарев
Когато потегли душата нагоре,
а тялото - към черната земя,
да направиш, мила, ще помоля -
три неща:
Тъй, както прави ги Жена...
Налей ми, мила, чаша вино -
нектар от земните недра,
пък опий ме, уж невинно -
тъй, както прави го Жена.
Сготви ми, моля те, вечеря -
топла, дъхава храна,
пък застели ми, мила, и постеля -
тъй, както прави го Жена.
Постели ми, мила, одеяло
(на онази, твърдата страна)
пък завий ме с топлото си тяло
... тъй, както прави го Жена.
© Бина Влади Всички права запазени