УСЕЩАНЕ ЗА ЖЕНА
... мечтая си да имам топла стая,
да те поканя в нея някой ден –
да пийнем чай – и да те пожелая
след чая на постелята от лен,
да ти разстеля снопчето косици –
сандаловата шнола да свлека,
в зениците ти да извихрям птици
и те да кацат в моята ръка,
да бродя – луд по топлите ти хълми,
да се смалявам в теб – и да раста,
и Господ Бог душата ми да пълни
със Обич и неземна Доброта,
дано реши и аз щастлив да бъда?
Или да ме зачеркне с чер молив?
Жената е най-святата Присъда! –
и повод този свят да бъде жив.
© Валери Станков Всички права запазени