Сапун им дай, ушите отпуши им
със топла вана и лютив сапун!
Пуловерът ще кара двеста зими
и няма да си правят там катун...
... Молци́те не обичат да четат –
сложи им вестници, романи – бягат,
че иначе обръщат в салтанат
пуловера... и вече не ти стяга.
Коктейли феромонни – портокали,
лимони, камфор, дай им и бахар!
Но може да са много твърдоглави
и да откажат този минибар.
Най-сигурно е слънце... Май*, ела!
Молци́те са направили задруга!
Изплела съм ти пролетни крила –
пуловерът ми стана пеперуда!
* месец Май
Наде, опитвам се да помогна... 😊