Когато на света ни си ядосан
когато си отритнат, победен,
безмерно тъжен и разочарован
ти обич заслужаваш в твоя ден
Засрамен и изгубен, сам сред други,
нещастен провинил се и сломен,
ти обич заслужаваш още повече
когато си дълбоко наранен
Дори когато много те е срам
от стореното и копнееш прошка
ти заслужаваш повече любов
не скрита злоба и ненавист тежка
И в твоята безмилостна борба
със страховете грешките и сенките
на своята измъчена душа
ти ще постигнеш мълком съвършенството
© Росица Георгиева Всички права запазени