Забързани сме и заети!
Заплетени сме в грижи
и задачки... уж много важни!
Неотложни!..
Минават часовете,
дните, месеците и годините...
Сезоните се сменят..
И дори цвета в косите!
От бързане,
поглеждаме живота
със периферното си зрение...
Следим го уж,...
като от счупеното крайче на прозорец...
И казваме си утре!
Утре... ще погаля, ще целуна...
Ще се обадя утре!...
На мама...
На баба... на приятел!
Ще седна кротко на кафенце...
Ще изям парченце торта...
Ще шляпам боса... и без чадър в дъжда!
Ще полежа в тревата...
и ще съзерцавам облаците във небето...
Ще се изкъпя гола във морето!
Сама...
ще слушам песента на чучулига!
Утре!!!...
А какво...
ако "Утре!"...
никога не дойде?...
Valentina N.V. ( Valentina Mitova)
27/10/2020
© Valentina Mitova Всички права запазени