" Хората имат различни звезди",
те са им в Пътя водачи.
Всяка мечта във небето гнезди.
С поглед, нагоре вторачен,
търсиш посока за своята цел,
търсиш Звезда - да те води.
С нея си сигурен в себе си, смел.
Дързост в душата ти броди.
Вслушай се, казал е Екзюпери:
малките - плахо проблясват.
Ярка, голяма Звезда избери,
Космосът да ръкопляска!
Яхвай жребеца си, докато млад
още си. И го насочвай!
Твой ще е целият звезден парад,
Утре от Днес ако почнеш!
© Мария Панайотова Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
До нови срещи на полето на предизвикателствата, Хари!🍀