Капчици малки, блещукат на двора,
вънка по цялата росна трева,
Слънчев лъч бяга, няма умора,
и гъделичка, мокра земя.
Пъргави врабчовци, скачат наслука,
весело пеят, за новия ден,
мене ми стига, днес че съм тука,
хладното утро, с дъх на трева.
© Ивета Всички права запазени