Утрото за теб добро да бъде
през нощта сонет ще ти напиша.
Откровението чуден път е
и ранобудно след съня ще диша.
Моят стих е обичта ми свята
и като изгрев ще се отзове -
да почувстваш нежно аромата
и вкуса на първото кафе.
Ти с усмивка строфите четù
и отпивай всяка глътка леко.
Свивай устни инстинктивно ти
със езиче притаено меко...
От безсъние съм вдъхновен
за да грее с радост твоя ден.
© Асенчо Грудев Всички права запазени