В батака
„По-страшен от спина, по-жилав от рака
сега за сега се оказва простака“.
Радой Ралин
Момент, но глупости не ми се слушат.
Млъкнете, да ви вземат всички дяволи!
От глупости дошло ми е до гуша
и жабите са се издавили.
Когато фактите говорят
дори и боговете млъкват.
Но щом простакът влезе в спора
не могат фактите да гъкнат.
И някак ми е трудно за разбиране
защо сте и за какво се борите.
Настанало е време за умиране –
разправяйте се с онзи горе.
Не ставате и чеп за зеле.
Родени сте в обществена клоака.
В държавата на Ганю и на Геле
премъдър цар по принцип е простакът.
Не ме интересува кой кого опънал
и кой изял гювеча на закуска.
Проблемът е, че корабът потъва
и плъховете го напускат.
Безумство е с простаци да се бориш.
С железен дух брониран е простакът.
И щом намеси се простакът в спора
мълчат и богове, и факти.
© Ради Стефанов Р Всички права запазени