Когато паднеш и крак охлузиш
намазваш с мехлем: да, боли,
но след време болката минава
и белег само за спомен ти остава.
И друга болка има: по-силна
името и е болка - самота!
Лягаш и тя с теб заспива,
на сутринта - кафе приготвяш.
Уви, сънливата след теб върви, върви.
На улицата многолюдна ти излизаш,
срещаш се с хора,чуваш непозната реч
и бавно пак вкъщи се прибираш.
Връщаш се в миналото и
с красиви мигове се сливаш,
наслаждаваш се и си щастлив,
някой по рамото те тупа.....
Тя не те оставя, все боли където и да си,
едва ли има някакъв мехлем -лечебен,
който завинаги да я обезсили и заличи.
Защо не спира - до кога ли ще боли?!
© Даниела Петрова Всички права запазени