Можеш ли да обичаш, след като не си обичан?
Когато хората не са хора, тогава може ли да си човечен?
Можеш ли да изтърпиш хладината, докато си гол, изобличен, в празнината,
в празнината на телата, "живите" тела около теб, които не ти излъчват топлината?
Каква е топлината, която търся? Тя ли е тази, която аз излъчвам?
Сред хората, понякога, чувствам се самотен... За приятел не съм ли аз достоен?
Мога ли да намеря единство в моментите, когато не съм сам?
Желая го. Надявам се, на този свят не съм сам...
© Стефко Всички права запазени