В жилките на нежното ми цвете...
Любовта ми е красиво цвете,
с дъх на орхидеи, на звезди,
в душата ми то нежно свети -
горчивина не ще го порази.
Със обич подарих ти нежно цвете,
скъсано от мойте дълбини,
и когато си далече -
със любов го погледни.
Аз съм цвете, ти си цвете -
потопени в капчици роса,
нова пролет устните ни сплете
и не ще се чувствам пак сама.
Като звездни амулети -
светим с пламнали очи,
в жилките на нежното ми цвете
любовта безумна не престава да трепти.
© Радосвета Петрова Всички права запазени