В отговор на:
https://otkrovenia.com/bg/stihove/v-tavana-na-glednata-tochka
Дълбоко в мазето на гледната точка,
вкопана в студена подмолна скала,
живее девойка, привидно порочна,
копнееща само за миг топлина.
Тя всяка нощ скита след песните птичи
да търси поличба в случайно перце
и знак - докога без любов ще обича
небрежно богати мъже без сърце.
След туй си съблича най-новата блуза
и пие поредната чаша печал.
Тя няма да стане на никого муза,
а бисер във мида на дъното спрял.
Дълбоко в мазето на гледната точка,
вкопана в студена подмолна скала,
живее девойка, привидно порочна,
продаваща всичко без свойта душа.
© Росица Всички права запазени