На Коледа вълшебният дух,
отново изпълва душата.
Лети над села и градчета,
облича ги в пищна позлата.
На площада се кипри елха,
на нея блестят светлините.
На върха и грее звезда.
Снежинки се в клоните вплитат.
Забързани във вечерния час,
минувачи пред нея се спират.
Най-мили в прозрачния здрач,
децата ръчички простират.
На Коледа във вълшебния дух -
нови вълшебства откриват,
нови надежди се раждат
и правят света приказка жива.
© Румяна Маринова Всички права запазени