20.11.2008 г., 0:53 ч.

В покой 

  Поезия
508 0 2
 

Ще се издигна бавно в небесата,
там не ще догони ме тъгата.
Ще отпия и от виното червено,
за да стопли сърцето ми студено.

Студено е, да,
но не защото нямам душа.
Не защото няма ги чувствата там,
а защото в лед окова ме без срам.

Замръзнало бе всичко в мен,
от болка плачеше светът сломен.

И кървави следи капеха по тялото,
и горчиви, парещи сълзи,
неспирно стичаха се по лицето,
но тъй и не разтопиха сърцето.

Затова, мили мой,
ще полетя към небесата с покой.
Сред слънцето, луната,
там спокойна ще ми е душата.

2006

© Радена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??