В природата е славната ти сцена,
разцъфват с теб обширните поляни.
В горите лъха свежестта зелена,
ти пръв си лъч във часовете ранни.
Разцъфват с теб обширните поляни
и ручеи от извори потичат.
Към теб живот красив протяга длани
и вис, и низ душевно те обичат.
И ручеи от извори потичат
с вълшебната вода най- откровена,
и всички твари пак ти се обричат
със цялата си същност вдъхновена.
Похвално слово изгреви изричат...
В природата е славната ти сцена.
© Асенчо Грудев Всички права запазени