Във Замръзналото кралство,
млад елен се появи
на - ергенската пързалка
пред велможи и слуги.
Той бе с много стари кънки,
в смешен хокеен екип,
под екипа с куп подплънки,
а в ръцете с дървен стик.
Със усмивка се представи:
името му беше, Свен!
Троен аксел в миг направи
на терена заледен!
Спретна също, три кълбета:
две назад, едно напред,
а пред Снежната принцеса
врътна труден пирует!
С тройно салто се напъна,
нея той да впечатли,
но - от бучка лед се спъна
и се пльосна по очи!
Мигом - всеки на стадиона
на елена се присмя:
Кралят, важни примадони,
принцове и куп деца.
Само - Снежната принцеса
в този миг го съжали.
Чай от билки му поднесе
и пророни две сълзи!
Тя го милна с тънки пръсти
по огромните рога,
а пък Свен, съвсем чевръсто
скочи бързо на крака.
И от млад, рогат и пъргав,
смешен северен елен,
на момента се превърна
в най-желания ерген!
Грабна Снежната принцеса
нежно с двете си ръце!
В танц - със нея се понесе
в заскреженото небе!
Юри Йовев
Март 2024 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени