Васил Левски нарича се той,
най-великият герой,
който не забравяме дори за миг
и го почитаме в ден велик.
Участвал е той в легиите на Раковски
и е настоявал за добри обноски,
всеки му се възхищавал
и винаги го споменавал.
Апостолът на българската свобода
е разпространявал навсякъде дейността,
но най-вече в своите комитети,
в които е давал полезни съвети.
Борил се е той докрай,
да стане България рай,
но за жалост не успял,
защото бил осъден и умрял.
© Севда Георгиева Всички права запазени