изгаряш ме,
а съм водно създание
опияняваш ме,
а не докосвам алкохол
караш ме
да
кипя
да
вея и фуча
да
бягам
да
живея;
заземяваш ме
правиш ме съществуваща
дива
самодива
правиш ме писател
художник
шизофреник;
очите ти
ме малтретират
по най-нежния начин,
по-нежно от майчина ласка
в мислите ми летиш
и ако си птица,
моля те,
не се прибирай само щом се затопли.
© Елисавета Емилова Всички права запазени