Изгарят вечните въпроси
умът, но ти не го гаси,
не знаеш кой си и какво си,
но сигурно е – Бог не си
И лесни отговори няма,
и лесен избор, лесен път
Светът е странна психодрама
светът изглежда е измама
в която хванат се умът .
Уж няма никаква решетка
Уж имаш воля, свобода,
а сякаш си затворен в клетка
защо, кому да дириш сметка
роден си смъртен за беда.
© Димитър Димитров Всички права запазени