Тържествено бият камбани,
ела, сякаш някой ни кани,
излез, посрещни този ден,
погледни, навън е Великден!
Навън е ден необикновен,
ден, в който Бог е възкресен,
радостни лица около мен,
ах, как искам да е така всеки ден.
Нали Бог за нас умря,
за да има радост, не спря
да показва милостта
и раздава любовта.
Понесъл на света греха,
като паднала роза в праха,
оплют и бит победи смъртта,
прости ни и възкръсна за света!
Протяга Той прободени ръце,
защото ни обича от сърце,
дава мир на нашите души,
подсилва вярата ни.
Благослови ни, Боже, в този ден,
обсипан с цветя Великден,
вярата като огън в нас да гори
и да ни прави по-добри.
© Мария Всички права запазени
с обич, Мария.