Две снежинки тръгват по света,
две прашинки ледена вода,
за да разнесат навсякъде вестта,
че е нова Коледа дошла.
В топли къщи светят блеснали очи,
всички гости са добре дошли,
с тях в тишината щастие мълчи,
звън отново Рождество оповести.
Пълен дом с деца - гълчава от смях,
подаръците под елхата украсена,
от добрия старец са донесени за тях,
с обич между всички споделена.
© ДЕСИСЛАВА СТОЯНОВА Всички права запазени
Страхотен стих!