24.07.2008 г., 7:01 ч.

Весела Олимпиада 

  Поезия » Друга
487 0 6
Искате ми весел стих? ОК!...
Пеперуди карат мотопеди.
Червейче на шоуто се смее.
Мравка състезанието гледа.

Светофар - лаленце се изсмя
и червено-алено засвети.
Състезанието за минути спря.
После... газ към другите куплети.

До финала има още път.
Първата крилете си размаха.
Бързо трябва да я отстранят,
 иска всички други да прецака. 

Следващата няма очила.
Другата пък каската захвърли...
Всички аут!... Накрая ни една
не успя да финишира първа.

Който иска втори старт да види  
в моята градина, до чешмата...
Утре. Плуване на речни миди...
Почна Олимпийско, спортно лято.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??