Като дойде баба Зима
и дълбоки преспи има,
ще изтичам на двора
и ще викна: Ей, хора!
Бързо тук елате,
хайде, мамо, тате,
да плуваме в снега
като в морска вода!
Че през лятото горещо
на море е супер нещо!
А ако мама ми рече:
- Сине, не, тук зима е!
Ще й кажа с бодър глас,
смеейки се във захлас:
- Дали е лято или зима,
важно е веселба да има!
© Людмила Данова Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
С летните спомени в лютата зима, сред страшните преспи игри пак ще има! »