Морето, нахлупило
своя калпак от облаци сиви,
бушува, сърди се, реве,
страшни вълни към брега то запраща,
сякаш на някой иска да отмъсти.
Навярно боли го сърцето,
затрупано с боклуци безброй,
изхвърля ги то на крайбрежния пясък
с надежда някой да ги прибере.
Ще вземат своя дан
морето, земята и небето,
ще настъпи страшна смъртна тишина...
-Възмездие!!!
-Хей, хора, спрете своя бяг,
ръка на сърцето си сложете
и се замислете -
това ли заслужават
нашите деца?
А вятърът със своята сила
в сърцата ни нека да влей
Вяра, Надежда и Любов
към морето, небето
и земята ни любима.
© Анка Александрова Всички права запазени
събрани от реки и от морета
милиардите боклуци на човека
се сбират в смъртоносна страшна сган...
и албатросите капачки и катран
нагълтват и умират...Птици клети...
Идъхва в нефтен разлив корморан...
Делфин се гърчи в мрежите оплетен,
и китове по плажа на Оман
издъхват в тих протест срещу..."прогреса" ни
и питам се : "Плането, ДОКОГА?
ЗаЩо ще ни търпиш??" Тръсни се леко!