Тишината се превръща във вик,
безнадежден вик, а викът – в тишина.
Страдаш, плачеш, радваш се, обичаш –
думи, които с думи не можеш да изразиш.
А мълчанието, прегърнало е есента,
идва заедно с нея и я хваща за ръка.
Виждаш как от дърветата падат листата,
и също как нови пътища те създават.
Корените на дървото непокътнати са,
а дъждът плаче с лъчите на слънцето.
Сетне като надежда изгрява дъгата,
която като феникс от пепелта се преражда.
Земята разтърва се под краката ти,
но, здраво стъпил върху нея, летиш.
И с вик известяваш света, че си тук –
и като цвете душата ти разцъфва…
© Лили Вълчева Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса: