ВИНОВНА ЛИ Е ЕСЕНТА
Виновна ли е есента,
че много често плаче
и че тъгува в самота
и няма как да се оплаче?
Че губи топлите си дни
и чака зимата с кахъри,
че е без слънце и звезди
и скоро студ ще я удари!
И че в зелената ѝ пелена,
сланата ще ѝ се стовари
и приказките настрана,
и студ и мраз ще я удари!
08.11.2017г. София
© Христо Славов Всички права запазени