ВЛАКЪТ ЗА СТОКХОЛМ
И – понеже Нобелът ме чака,
пък да спазя все пак и бонтон,
взех, че снощи барнах се със фрака –
и цилиндър турих – за фасон.
С мазна вакса лъснах и чепика
и на панталона опнах ръб.
Да не се излагам, дет се вика! –
в Стокхолм да не ми обърнат гръб.
Все пак – ще дадат мильон парици! –
ток, вода и парно ще платя.
И за всички Фейсбук-хубавици
ще изкупя всичките цветя.
За вечеря пийнах два коняка –
придобих съвсем естествен вид.
Уж заспах с цилиндъра и фрака,
а на заранта пак бях отвит.
Днес ще хапна наденичка с бобец.
В БДЖ за Стокхолм няма влак.
Ей така разминахме се с Нобел,
но поне сънувах се във фрак!
© Валери Станков Всички права запазени