1
Внимавай какво си пожелаваш.
При зазоряване ще те изпълни и обнови.
Ще те споходи като слово обещано
И заедно с него вихрушка
От изпитания ще долети.
За да се случи обещаното.
Ще погледне в кладенеца
На твоите мисли и преживявания,
Преди дори да се развидели.
И горко ти, ако види и
Капка уплах и съмнение.
То - словото - ще те изпепели.
2
Аз стоя на своята среща
С Явлението.
Да се изпълни обещанието.
Да се яви животът
В утробата ми.
Всеки ден е част от
Безвремието.
Но носи болката на този
Свят.
Аз чаках словото.
Да стане моя плод.
И този плод - живот.
Сега аз чакам моя плод
Да стане Слово.
Словото-Живот.
Дълбоко в мен
Пребъдва обещанието.
Стои плодът, расте и
Живее.
Докато се изпълни
Времето му.
Той е отговорът
На всички мои
Въпроси и терзания.
© Светла Всички права запазени