7.09.2024 г., 16:19 ч.  

Вододел 

  Поезия » Друга
73 4 4

От тук нататък няма верен път,

а две пътеки със различен изход -

едната - двама да се окрилят;

А другата да извървим самички.

 

И редно е. Това е вододел,

на който трябва да направим избор.

Ще тръгнем, ясно е. Но накъде?

А времето за избора е близко.

 

Усещам първи капки от дъжда

на есента, която ни настига.

 

Ръцете си държим, и любовта;

но вече знаем - само тя не стига.

 

Оттук нататък няма верен път,

а две пътеки със различен изход.

Тук трябва избор - с плът, душа и кръв.

 

И времето на избора е близко.

© Капка Роса Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??