10.04.2011 г., 22:38 ч.

Вратата към другите 

  Поезия » Друга
609 0 6

 

 

Заяжда често вратата.

Не допуска да бъде отворена.

През обходен брод към душата

не става, щом злото вече

е сторено.

Резервни ключове няма,

нито шперцове - перфектно изпипани.

Няма как да влезеш с измама,

ако си бил  почтено  изритан.

И да драскаш с престорен гласец,

крокодилските сълзи не важат.

Бравата има опорен зъбец,

отваря се само, ако той ù прикаже.

Петбуквен простичък код

пази механичната тайна отвека.

Вълшебната дума, братле,

е... „Любов”,

единствен, възможен път

към Човека.

Ако вратата е силно затръшната,

няма смисъл от здраво натискане.

Твоят

            последен

                           зов за завръщане

е Прошка,  

                  в писмо „до поискване”...

 

Кирил ПАЛАЧОРОВ, Бургас

© Кирил Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??