Има ли някой, да напише
за света няколко думи?
Да ги прати на Всевишния,
да спре тези зулуми.
На Живота Той да се скара,
да ни остави на мира,
че напоследък как ни е подкарал,
човешката мъка не спира.
Живеем всички тук, на Земята –
бедни, богати, умни и прости.
Всеки за повече пред другия се смята,
а тука сме само, само на гости!
Няма смисъл, но така, да попитам.
Едва ли ще спре човешката драма.
По-добре да вляза, сам да опитам.
Пред мен и в мен са вратите на храма!
© Исмаил Али Всички права запазени