17.03.2018 г., 23:17 ч.

Време за песен 

  Поезия » Философска
330 2 5

Момче и момиче. Толкова близки.
Любов изповядват. В нея живеят.
Лъчите ги галят и нежно се смеят.
Те греят до връх за поискване.

Момче и момиче. Частици от рая.
Целуват се тихо. Това е красиво.
Асфалтът ги гледа, а коте сънливо
пристъпва във ритъм потаен.

Момче и момиче. Заключени в сила.
Любов ги издига. И бавно ги пуска.
Плаче старица. Под дуло и спусък –
на днешното време изгнило.

Момче и момиче сред хора се реят.
Телата са думи. Изказани късно.
Животът е „хубав“ и леко е мръсен.
Намираш ли време да пееш?

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??