Таз година времето не ни обича,
навънка постоянно дъжд вали,
слънцето по-рядко наднича
от непрестанните гъсти мъгли.
И студът, който ни обзема,
през месец май с палто не е добре,
вместо всеки път да поема
за почивка на море.
Ще мине месец, няма как,
времето да не се оправи,
слънцето да грее от зори до мрак,
по гори и по ливади.
© Илия Левков Всички права запазени