Не мога
времето да спра,
нито в шепа да го уловя...
Не мога!
Мога да забавя
за миг стрелките -
в ритъма синхронен.
Но, не и
сам.
Не знам и как,
защото съм пространство,
където няма светофари!
Защото не пътувам...
Защото от безтебие -
времето пътува
в мен.
23.11.2018