12.09.2008 г., 22:16 ч.

Връбница 

  Поезия » Гражданска
519 0 2
          ВРЪБНИЦА


Отрупан е храмът в зелени клони.
От тях мъзгата плаче и кърви.
За Христос ли сълзите пророних,
или за вехнещите тук върби.


И викахме с клоните Осанна,
след туй ги стъпкахме в пръстта.
За мене само болката остана.

… За поруганите върби и за Христа.

© Мимо Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??