изтеглям войските,
отстъпвам примирено,
знам, че няма смисъл
да говоря за това, но
как може след всички
думи,
случки
и
положени усилия
да си останем отново
същите, да си представим,
че нищо не се е случило,
изтеглям войските вече,
защото ми омръзна да
се боря и да чакам,
предприемам
извънредно връщане
към началните позиции…
© Питър Хайнрих Всички права запазени
Или понякога е най-добре да сменим играта, пардон, войната...