Празни улици. Витрини със космически цени.
Три патрулки с лампи сини. Сводник с леки две жени.
Дъжд – неонова дантела. Лампи в хлъзгавия мрак.
Травеститът пред хотела със ботушки мачкан лак.
Пет таксита. Седем псета. Автомат за нес кафе.
Аз – без пукната монета. В джинси – мокро кадифе.
Рой надежди – все тъй голи. Маса, бял лист и молив.
В късо стихче без глаголи. Все тъй сам – и още жив.
© Валери Станков Всички права запазени