Лятото за път се стяга –
махам му с ръка
и в сърцето ми поляга
някаква тъга.
Догодина ще се върне
младо и добро,
по косите ми ще върже
нишки от сребро.
Все така ще се повтаря
в своя кръговрат.
Няма да го стигне старост.
Лято – слънчев свят!
© Елица Ангелова Всички права запазени
че и на мен ми сщукна едно скромно стихотворение за кръговрата в природата.
Аз имам много стихове за кръговрата, но този ще бъде посветен на теб, защото ме вдъхнови.
С поздрав сърдечен!
Литатру