Всеки своята правда си има
и за нея горещо се бори,
но понякога тя е незрима
и я няма, и не говори.
Тя ни залъгва с присъствие,
а ние глупеем и спорим –
правдата в нищото търсим
и вместо нея говорим.
И си намираме доводи,
страшно правдиви и истински,
с които да сложим поводи
на неприятните истини.
2012 г.
Русе
© Румен Ченков Всички права запазени
Харесва ми, че в края изписваш името на града ни. И аз се гордея, че съм русенка! Шестица.
( Извини ме,Приятелю,пипни малко последния куплет.)